Hörn av tavelram.

Konstpresentation: Min favorit med Jonas Nilsson

Jönköpings läns konstförening har bjudit in Jonas Nilsson, verksamhetsutvecklare konst på Jönköpings läns museum, som kommer att visa och berätta om sitt favoritkonstverk.

Jonas kommer presentera verket Najadens barkass av Ragnar Sandberg. Jonas är intresserad att hitta verk ur konstsamlingarna på museet som kan anknytas vår samtid. Verket Najadens barkass väckte hans intresse då han såg det i utställningen På spaning ? en vandring bland konsten på museet som just nu visas i de vita salarna på andra våningen. Förutom verkets förförande färger tycker Jonas det har kopplingar till dagens samhälle.

I serien ?Mina favoriter? ger Jönköpings läns konstförening oss möjlighet att tala om konst och kultur på samma sätt som vi talar om vad vi läst i dagens tidning. Vid varje tillfälle presenterar en utvald gäst ett konstverk, sin favorit, ur konstföreningens samling. De utvalda gästerna som bjudits in som konstpratare är kända profiler som vanligtvis inte arbetar med kultur. Att tala konst är att tala liv ? enligt konstföreningen som vill skapa en inbjudande miljö där alla kan få chansen att våga prata om konst.

Det här är Jonas Nilsson

Född 1964, uppvuxen i Tidaholm, har varit runt en del innan han för fem år sedan flyttade till Ambjörnarp i Tranemo kommun. Utbildad på Norwich University of the Arts, England samt Akademin Valand på Göteborgs universitet. Tidigare jobbat som konstintendent på Gislaveds konsthall och konstenheten i Halmstads kommun.

Information
Biljett ikon
Kostnad: Fri entré
Kalender ikon
Startdatum: Lördag, 27 okt, 2018
Klocka ikon
Starttid: 13:15
Varaktighet ikon
Pågår ca: 30 minuter
Organisatör ikon
Arrangeras med: Jönköpings läns konstförening
Plats ikon
Plats: Jönköpings läns museum, Dag Hammarskjölds plats 2, Jönköping

Ingår i kategori

Kontaktuppgifter
medarbetare
Jonas Nilsson

Producent konst