Jan Carleklev

Ljudlandskap med Jan Carleklev

Jan Carleklev är ljudkonstnär med en master från Konstfack. Med ett stort intresse för hur vi upplever vår omvärld genom ljud, använder han ofta detta fysiska fenomen för att undersöka sin samtid. Detta tar sig i uttryck i både sceniska verk och installationer i nya miljöer.

Jan har ofta ett experimentellt anslag i sitt arbete och processens undersökande är minst lika viktig som det färdiga verket.

Här på länsmuseet gör Carleklev utställningen ”På Spaning” till sitt arbetsrum och undersökningsområde. Processen blir publik och du som besökare bjuds in att delta i ett undersökande av utställningen, filtrerad genom Carleklevs ögon, eller snarare öron. Även om det är Carleklev som styr processen och hjälper till att främmandegöra utställningen, så skapar du din egna personliga upplevelse.

Jan Carleklev gör det möjligt för dig som besökare att påverka ljudlandskapet i rummet på olika sätt. Kanske din röst eller dina handklapp kan skapa ett anslag till konstupplevelsen i rummet. Eller så får du prova ett ”brain computer interface” som registrerar din hjärnaktivitet när du befinner dig på plats – signalerna används sedan för att skapa ditt personliga ljudlandskap.

Låter det komplicerat och undrar du varför man ska göra detta? Kom förbi så berättar Jan mer och låter dig uppleva något du inte upplevt tidigare!

Framträdanden 2020

Ons 12/2 kl. 18-20
Tor 13/2 kl. 16-18
Fre 14/2 kl. 16-18

Ons 4/3 kl.18-20
Tor 5/3 kl.16-18
Fre 6/3 kl.16-18

Information
Biljett ikon
Kostnad: Fri entré
Kalender ikon
Startdatum: Lördag, 14 dec, 2019
Klocka ikon
Starttid: 12:00
Varaktighet ikon
Pågår ca: 2 timmar
Plats ikon
Plats: Dag Hammarskjölds plats 2, Jönköping

Ingår i kategori

Kontaktuppgifter
medarbetare
Jonas Nilsson

Verksamhetsutvecklare, konst