Ett rött löv på en kvist

Höstlov med museet

Här hos oss på museet finns mycket att göra under höstlovet! Allt från teaterföreställningar, slöjdhäng och natt på museet, till skapande och familjevisning. Vissa aktiviteter gör du på egen hand- andra gör du tillsammans med våra pedagoger.

Teaterföreställning – Polarörnen
27/10 kl. 12.00 och kl. 14.00

Speltid ca 45 minuter utan paus.

En tecknad bild med en flicka, en pingvin och en tomte i en luftballong som flyger

Om föreställningen
Stina är 8 år. Hon har inga kompisar. Åtminstone verkar det inte så för andra. Hennes bästisar är nämligen en pingvin i plast och en tomte i plysch. En kväll när de leker på vinden hittar Stina sin mormors gamla journal från 30-talet. I den skrev mormor ner allt om Ingenjör Andrées tragiska luftfärd och även om sina egna planer på att flyga till Nordpolen. Det finns till och med en tummad karta med en flygrutt.

Stina bestämmer sig för att följa i Andrées flygspår och ta vid dit mormor inte vågade gå. Utrustad med en tvättkorg, lakan och fantasi ger sig Stina, Plysch-tomten och Pingvinen av mot Nordpolen. Precis som Andrée landar även hon långt från målet men samtidigt, mirakulöst, kommer hennes bästisar till liv. Tillsammans kämpar de tre upptäcktsresandena för att hitta vägen hem.

Polarörnen är en äventyrshistoria om vänskap och modet att våga tänka annorlunda. Det är en visuell och fantasieggande föreställning som drar in åskådaren i en magisk värld. Teaterföreställningen spelas av Teateri.

Biljettpris: 50 kr per person
Förköp via www.kulturbiljetter.se. Eventuella återstående biljetter säljs i museibutiken innan föreställning.

Natt på museet
29/10
Föreställning 1, kl. 19:10-20:10
Föreställning 2, kl. 20:30-21:30

Välkommen på en spännande föreställning efter museets stängning. Vem vet vem du möter? Kanske självaste John Bauer och har du tur så upptäcker du ett troll. Ester och John Bauer bjuder även på fika. Hit får du komma utan en vuxen. Läskigt?! Inte så, men riktigt spännande. För dig som är 7-10 år. Begränsat antal platser, föranmälan krävs.

Biljettpris: 50 kr per person
Förköp via Museibutiken 036-30 18 73 eller kom till butiken och anmäl dig. Anmälan är bindande.

Slöjdhäng med Kulturarva
30/10 kl. 16-18

Kulturarva är på plats på museet, med material, tips och idéer. Kom och gå när ni vill. Ta med något du behöver hjälp med eller skapa något nytt. Gratis, ingen föranmälan.
Var: Historieverkstan och CR3ATE
För: 13-25 år

Familjevisning
31/10 kl. 14:00-15:30

Denna visning riktar sig till alla åldrar. Vi börjar med en visning tillsammans med en pedagog. Sedan skapar vi i vår verkstad. Det blir ett smörgåsbord av skapandematerial och handledning i olika tekniker erbjuds. Alla är välkomna! Fri entré, ingen föranmälan.

Minifredag
1/11 kl. 11

Minifredag innebär allt från trollvandring och sagoläsning till att titta på ett konstverk och sedan skapa själv. Museets pedagog handleder cirka en kvart, därefter stannar ni så länge ni vill. Minifredag är främst riktad till små barn i sällskap av vuxna. Fri entré, ingen föranmälan.

 

Alltid öppna aktiviteter

Besök vår öppna verkstad och skapa på egen hand. Eller varför inte klä ut dig i utställningen Följa John? Du kan också välja en eller flera av våra olika rundor för att uppleva utställningarna här på museet, exempelvis Följa John eller På upptäcktsfärd i museet.

Spela gärna sällskapsspel i vår verkstad, exempelvis Jönköpingsspelet där du lär dig mer om Jönköpings historia. Spelen lånar du vid informationsdisken.

Öppen verkstad i Cr3ate – 13-25 år

Vår verkstad Cr3ate är öppen alltid när Jönköpings läns museum har öppet. Denna verkstad är riktad till dig mellan 13-25 år.

Avvikande öppettider vecka 44

Fredagen den 1/11: kl 10-16
Lördagen den 2/11: stängt

Information
Biljett ikon
Kostnad: Fri entré
Klocka ikon
Öppettider Följer museets öppettider
Kalender ikon
Startdatum: Lördag, 26 okt, 2019
Kalender ikon
Slutdatum: Söndag, 3 nov, 2019
Plats ikon
Plats: Dag Hammarskjölds plats 2, Jönköping

Ingår i kategori

Kontaktuppgifter
Josefine Ottosson
Josefine Ottosson

Verksamhetsutvecklare pedagogik