Profilbild av Olha Kriuchkovska

Cr3ative Studio: Collage

Vill du lära dig att på ett medvetet sätt förmedla budskap med konst i collageteknik? Möt konstnären Olha Kriuchkovska när hon visar utställningen Garden, där hennes konst nu finns. Efter visningen går vi tillsammans ner till museets kreativa verkstäder för att skapa collage.

Olha tvingades lämna sin hemstad Kherson i Ukraina sommaren 2022 och nu bor hon i Tranås. I sitt arbete utforskar hon kulturell identitet och psykologi, för att försöka förstå hur människors tankar och handlingar påverkas av isolering, ockupation och krig. Bara med bearbetning av våra upplevelser kan människor blicka framåt.

Konst i alla dess yttringar är en handling att skapa liv. Och den visar spåren av liv som människan, tiden och naturen lämnat

Olha Kriuchkovska

Under workshopen finns även Marianna Ivanovna och Mykyta Hryshko på plats och vägleder i ditt skapande. Workshopledarna pratar ryska och engelska, men personal från oss finns på plats och översätter till svenska.

Anmäl dig till workshopen på vår bokningssida.

Obs! Vi tar ut en no-show-avgift på 100 kr om du som anmäld inte kommer. Avanmäl dig senast 24h innan aktiviteten via ditt bokningsmail eller hos Besöksservice.

Konstnären Olha Kriuchkovsk

På kvinnodagen den 8 mars visar Olha Kriuchkovska hur hon i sin konst förmedlar känslor som upplevts i kriget, utifrån ett kvinnligt perspektiv.

Ukrainska kvinnor har genom århundradena inte bara burit krigsbördan, utan även försökt överleva under svåra förhållanden, medan deras män dött i krig eller i fångenskap. Sida vid sida har kvinnor kämpat med männen för sitt land, för sina principer och sin frihet.

Olha Kriuchkovska

Olha Kriuchkovska har en Master i grafisk design från Kherson National Technical University. Hon arbetar som konstnär och har sedan 2019 öppnat och drivit en privat konstskola ”Ptashka” för barn och vuxna i sin hemstad Kherson.

Vad är Cr3ative Studio?

Är du intresserad av att skapa konst men inte vet hur och var du ska börja? Kanske behöver du ett sammanhang eller inspiration att våga uttrycka dig på nya sätt? Då är Cr3ative studio något för dig.

Cr3ative studio är en workshop-serie kopplad till våra konstutställningar.

Med två träffar per termin får en ung konstnär tolka något ur konsten på museet och sedan ha en workshop tillsammans med anmälda besökare. Workshoppen börjar med ett kort samtal i konstutställningen och sedan skapar gruppen i verkstäderna.

Alla träffar är gratis, men du behöver anmäla dig då platserna är begränsade.

Information
Biljett ikon
Kostnad: Fri entré
Kalender ikon
Startdatum: Onsdag, 8 mar, 2023
Klocka ikon
Starttid: 17:30
Varaktighet ikon
Pågår ca: 2 timmar 30 minuter
Plats ikon
Plats: Dag Hammarskjölds plats 2, Jönköping

Ingår i kategori

Kontaktuppgifter
Symbolen för museets logotyp.
Besöksservice

Besöksservice

Logotyp för Jönköpings läns museum
Vera Zherdev

Museipedagog och producent