Vi bo i fullkomlig vildmark – Jönköpings läns museum
Ett svartvitt foto där John Bauer ligger i gräset, iklädd kavaj samt med pipa i munnen. Han blickar in i kameran och stödjer huvudet med ena handen.

Vi bo i fullkomlig vildmark

Familjen Bauers liv vid sjön Bunn

Livet på landet – en del längtar efter det, andra föredrar stadslivets nöjen.
I John Bauers konst är skogen central, landskapet något han skildrar ingående och använder som bakgrund för sina välkända sagoillustrationer.

Vilken roll spelade hans närmaste omgivning i hur han skapade sin sagolika bildvärld? I denna utställning djupdyker vi i ett geografiskt område: livet vid sjön Bunn några mil nordöst om Bauers hemstad Jönköping. Bauer fann där idyllen: ”den absoluta tystnaden och det stora lugnet”.

Utställningen består av ett trettiotal fotografier främst tagna av konstnärsfamiljen själv, men även av andra fotografer som Calla Sundbeck. Vi får följa deras liv i och med naturen och även blicka in i den skapande processen – i ateljén och i skogen med trollen.

Fotografierna ur samlingarna berikas genom länsmuseets stora brevsamling från familjen Bauer, som gör materialet levande. Det visar också att livet i idyllen Björkudden inte alltid var så lätt: “Vi bo i fullkomlig vildmark med Trollkummel och jättestup och så detta ideliga böljeskvalpet” som Esther Bauer skriver.

Information
Biljett ikon
Kostnad: Fri entré
Klocka ikon
Öppettider Följer museets öppettider
Kalender ikon
Startdatum: lördag, 27 apr. 2024
Kalender ikon
Slutdatum: söndag, 6 okt. 2024
Plats ikon
Plats: Dag Hammarskjölds plats 2, Jönköping

Ingår i kategori

Kontaktuppgifter
Symbolen för museets logotyp.
Besöksservice

Besöksservice