En slipad flintdolk som hittades i en av hällkistorna.

Arkeolog med GIS-kompetens

Publicerat: 2 nov, 2020

Om tjänsten

Jönköpings läns museum söker nu en ny talang. Är du arkeolog med särskild kompetens inom GIS och databashantering? Här finns nu en fantastisk möjlighet att vara med och fortsätta utveckla länsmuseets uppdragsverksamhet. Du ingår i teamet för arkeologi, byggnadsvård och konservering och vi söker dig som uppskattar att arbeta i samspel med ambitiösa och kunniga kollegor. Tillsammans arbetar vi för att bedriva en effektiv uppdragsarkeologisk kunskapsuppbyggnad för samhällsplanering, kulturmiljövård, forskning och allmänhet. Vi genomför uppdrag i hela södra Sverige, men huvudsakligen i Jönköpings län.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter innebär att:

  • Ansvara för underhåll och utveckling av länsmuseets GIS- och databassystem (SQL och Access).
  • Ansvara för teknisk utrustning såsom totalstationer och GPS-utrustning.
  • Handlägga och leda projekt självständigt eller tillsammans med andra i enlighet med uppsatta mål, inom den arkeologiska uppdragsverksamheten.

Det är meriterande om du har erfarenhet av dokumentation med drönare och structure from motion.

Dina kvalifikationer

Utbildning

Vi söker dig som har högskoleexamen med arkeologi och /eller kulturgeografi som huvudämne samt har relevant utbildning inom GIS och databassystem.
B-körkort krävs.

Erfarenhet

För tjänsten behöver du ha dokumenterad arbetslivserfarenhet av att underhålla, utveckla och ansvara för teknisk utrustning, GIS- och databassystem.
Du bör ha erfarenhet av att handlägga och leda arkeologiska projekt.

Kunskaper

Du behöver ha mycket goda kunskaper i ArcGIS och databassystem (SQL och Access). Du behöver även ha goda kunskaper Indesign, Photoshop och Office 365 samt god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska.

Tjänsten innebär samarbete inom enheten och med externa aktörer och din förmåga att arbeta både självständigt och i team, där ni delar med er av information och kunskaper, värderas högt. Du är skicklig i att anpassa kvalitén på uppgifter och resultat, utifrån verksamhetens behov samt har kompetens att planera och använda verksamhetens resurser på ett effektivt sätt. Vi söker också dig som kan arbeta målinriktat, med förmåga att organisera och strukturera.

Anställningen

  • Anställningen är tillsvidare och inleds med 6 månaders provanställning.
  • Tillträde snarast eller senast den 1 april 2021.
  • Anställningen är på heltid.
  • Arbetet kan vara fysiskt krävande.
  • Jönköpings läns museum arbetar aktivt för ökad mångfald, delaktighet och tillgänglighet, i enlighet med vårt uppdrag och värderingar, och anställningen förutsätter att du bidrar i detta arbete

Vi erbjuder dig goda anställningsförmåner med bland annat kompetensutveckling, möjlighet till motion på arbetstid, extra lediga dagar och tjänstepension.

Ansökan

Ansökan skickas med e-post senast den 22 november till registrator@jkpglm.se. Ange referens: ”ansökan GIS-arkeolog”. Personligt brev och meritförteckning bifogas i ansökan. Ange löneanspråk. Vi planerar att genomföra intervjuer vecka 50 – 51.

Vi har tagit ställning till rekryteringskanaler och önskar ej bli kontaktade av annonsförsäljare.

i Information


Kontaktuppgifter
Porträtt av Marie Källvant
Marie Källvant

HR-ansvarig

Mikael Nordström

Enhetschef