Erbjudande till länets skolklasser

Gratis bussresa till länsmuseet

OBS! Erbjudandet är nu fullbokat – vi hoppas återkomma med samma erbjudande 2024.

Hösten 2023 bjuds 1000 elever på resan till Jönköpings läns museum, för att ta del av vår gemensamma historia och länets kulturarv. Här möter ni erfarna museipedagoger och visningar kopplade till läroplanen.

Denna möjlighet erbjuds tack vare länsmuseets partnerskap med Länsförsäkringar Jönköping, Simonssongruppen och HAGS Aneby.

Vi vill väcka intresse för hela länets historia. Vi vill visa hur det vi gör och tänker idag blir morgondagens kulturarv – och lyfta vår gemensamma dåtid, nutid och framtid.

Vad innebär erbjudandet?

Vi står för gratis bussresa tur och retur till Jönköpings läns museum från er skola. När du och din klass kommer till länsmuseet möts ni av våra pedagoger. De utgår från genomarbetade program kopplade till läroplanen, med utgångspunkt i de Globala målen och Barnkonventionen.

Resan är gratis, men vi tar ut en avgift för det pedagogiska program ni väljer, vilket är obligatoriskt för att ta del av erbjudandet. Ni kan välj att resa med kollektivtrafik (även tåg) eller bokad buss.

OBS! Om ni är över 25 elever måste ni boka två olika utställningar som visas samtidigt (annars blir gruppen för stor). Alternativt så besöker halva gruppen annan plats under under tiden.

Hur gör jag för att ta del av erbjudandet?

Erbjudandet sträcker sig under höstterminen 2023 t.o.m. 20 december. Möjlighet till bokning finns tills 1 000 elever är inbokade. Erbjudandet gäller grund- och gymnasieskolor i hela Region Jönköpings län.

Har du frågor kring är du välkommen att kontakta länsmuseets pedagoger på pedagogik@jkpglm.se

 

Profilbild av Josefine Ottosson

Josefine Ottosson

Museipedagog

Logotyp för Jönköpings läns museum

Vera Zherdev

Museipedagog och producent