Användbara länkar

Vi är övertygade om att dina elever är nyfikna på att lära sig mer inom olika områden. Här samlar vi länkar och olika uppgifter. Du hittar också mer här på vår webbplats under ”Lär och upptäck”.

Digitalt museum

Digitalt Museum

Här hittar du en mängd föremål och fotografier ur bland annat Jönköpings läns museums samlingar.

Här kan eleverna till exempel hitta bilder från den del av landet där de bor eller på personer som levde här förr i tiden. Många av bilderna är dessutom fria att använda om de behöver det till ett skolarbete exempelvis. Det står markerat vid varje bild, se mer under licensinformation. Som alltid är det viktigt att de anger källan.

Ladda ner Digitaltmuseum uppgift

Sveriges Historia

Sveriges Historia

Sveriges historia är en digital undervisningsresurs för skolan. Här kan lärare hitta inspiration till historielektionerna och elever få tillgång till material som utgår från historiska föremål.

Kringla

Kringla

I Kringla kan du söka i flera av Sveriges museers och arkivs samlingar. Här hittar du information om fornlämningar, byggnadsminnen, kyrkor, föremål och fotografier.

Minnen

Minnen

Minnen är en webbplats där museer och andra kulturarvsorganisationer samlar personliga berättelser. Vem som helst kan bidra med egna berättelser som sparas för framtiden i en gemensam minnesbank. Du kan också läsa andras minnen här.