För elever

Utöver det du kan uppleva genom att komma hit med din skolklass så är Jönköpings läns museum alltid öppet för dig. Nästan alltid iallafall. Hit kan du komma om du vill uppleva konst och historiska föremål på nära håll, du kan även skapa på egen hand och lära dig mer inom olika ämnen.

Här kan du fråga en expert om det är något ämne som du vill lära dig mer om. Här nedan finns flera användbara länkar som du kan ha hjälp av i ditt skolarbete.

Kvinna högt upp med en kamera

Fråga en expert

På ett museum arbetar personer inom många olika yrken. Det kan vara så att du vill veta mer om något speciellt yrke. Du har kanske en fråga som du vill ställa till en arkeolog eller konservator då du jobbar med ett skolarbete. Följ länken om du vill kontakta någon av våra experter.

Kontakta oss >

Skärmavbild på Digitalt museums hemsida

Lär dig mer

Är du nyfiken på att lära dig mer om vad som hänt förr i tiden, se föremål eller bilder från olika håll.  Då har du kommit rätt. Under menyn Lär & upptäck finns massor av fakta. Du hittar ännu mer information i portalen Digitalt museum som vi berättar om här nedan.

Digitalt museum
Här kan du till exempel hitta bilder från den del av landet där du bor eller på personer som levde här förr i tiden. Många av bilderna är dessutom fria att använda om du behöver det till ett skolarbete exempelvis. Det står markerat vid varje bild, se mer under licensinformation. Som alltid är det viktigt att du anger källan.

Digitalt museum >

Att göra

Här kan du uppleva olika slags utställningar, program och lovaktivteter. Håll utkik i vår kalender på vad som händer just nu. Se länken Kalender överst på hemsidan.

Öppen verkstad
I vår öppna verkstad kan du på egen hand i lugn och ro skapa med det material som finns. Det finns olika uppgifter men du är fri att använda din fantasi.

 

KulTur – quiz om historia

Vill du lära dig mer om historia med hjälp av spel? I appen KulTur från Svenskt Kulturarv finns ett quiz  med frågor om  platser från hela Sverige. En av dessa platser är Jönköpings läns museum. Med hjälp av filmer som varar i 60 sekunder kan du svara på olika frågor.

Appen KulTur hittar du via AppStore och GooglePlay. Den är dessutom gratis.
Läs mer på Svensktkulturarv >

Svartvit bild på Josefin Ottosson.
Josefine Ottosson

Verksamhetsutvecklare pedagogik

Pedagogik