Äldre bild med kvinnor på ett led.

Vi vill ha din #metoo-berättelse

Publicerat: 6 Mar, 2018

Varför är din och andras berättelser viktiga? Av flera anledningar. Dels för att vi på Jönköpings läns museum har som uppgift att samla in vår nutid. Att samla in en händelse som, vare sig vi vill eller inte, kommer att påverka vår historia. Men också för att det är en demokratisk fråga att få sin röst hörd. Om vi på museet inte samlar in vår nutid nu kommer någon annan att göra det i en dåtid där detaljer saknas. Där din röst saknas.

Metoden vi använder kallas för digital storytelling, eller digitalt berättande, och är något så spännande som att du får lära dig att skapa en film. Med vår hjälp – vi kommer leda dig hela vägen och inga förkunskaper krävs – din berättelse, din röst och dina bilder kommer du att kunna göra en egen film där du själva väljer vad du vill berätta. Ingen kommer att tolka dig eller omskriva din berättelse.
Vi kommer att lära dig hur din berättelse kan beröra andra genom dramaturgi, foto och film.

Workshop 6–8 april på Eksjö museum

Under tre dagar kommer du att medverka i en spännande workshop. Vi har all teknisk material du kommer behöva och bjuder på fika och lunch. Vi kommer jobba med Ipads, där du både kan skriva, fota, filma och klippa filmen. Det du behöver ta med dig till kursen är din berättelse och kanske fotografier. Conchi Gonzalez och Patricia Hallman kommer finnas till hands hela tiden och hjälpa dig med det du behöver. Workshopen är planerad 6–8 april, på Eksjö museum. Anmäl dig senast 25 mars till Conchi Gonzalez.

Workshop 4–6 maj på Gummifabriken i Värnamo

Under tre dagar kommer du att medverka i en spännande workshop. Vi har all teknisk material du kommer behöva och bjuder på fika och lunch. Vi kommer jobba med Ipads, där du både kan skriva, fota, filma och klippa filmen. Det du behöver ta med dig till kursen är din berättelse och kanske fotografier. Conchi Gonzalez och Patricia Hallman kommer finnas till hands hela tiden och hjälpa dig med det du behöver. Workshopen är planerad 4-6 maj, i samarbete med Kulturförvaltningen i Värnamo Kommun. Anmäl dig senast 19 april till Conchi Gonzalez.

Conchi Gonzalez

Fotograf och verksamhetsutvecklare