Entrehall på museum

Museivärd/receptionist, timanställning

Publicerat: 8 Maj, 2018

Vi vill skapa värdskap i världsklass – vill du vara med?

För den ordningsamma värdskapstalangen finns nu en fantastisk möjlighet! Vi söker en museivärd som med värdskap och bemötande bidrar till att skapa berörande och berikande upplevelser för besökaren.

Du ingår i teamet för besökarservice, med kollegor som har stort kunnande om museets verksamhet. Tillsammans arbetar vi med att möta besökare olika åldrar, med olika bakgrund och olika behov, för att skapa en berörande och berikande museiupplevelse.

Arbetsuppgifter:

I uppgifterna ingår både värdskap- och butiksarbete. I huvudsak innebär de att:
• Välkomna och bemöta besökare, förmedla information om museets utställningar och aktiviteter och ge service.
• Svara för mycket god ordning i de publika ytorna.
• Svara för öppning och stängning, tillsyn och bevakning samt agera vid larm- och nödsituationer.
• Försäljning i museibutik, skyltning och varuhantering.
• Förbereda, sätta igång och återställa lokaler, utrustning och viss konfe-rensteknik vid programaktiviteter och evenemang

Kvalifikationer:

Vi söker dig som har gymnasieexamen med inriktning mot besöks-, turismnäring eller liknande samt har erfarenhet av arbete inom besöks-, turismnäring eller liknande. Det är meriterande om du har högskoleutbildning inom kulturområdet och/eller har erfarenhet av butiksförsäljning.
Arbetsuppgifterna är mycket utåtriktade och för att trivas med tjänsten är du en person som inspireras av möten med nya människor och nya situationer.
Ett genuint ordningssinne och ett proaktivt förhållningssätt är viktiga faktorer i uppgifterna samt förmåga att arbeta både självständigt och i team.
Det är viktigt att du känner dig trygg i och har förmåga att använda digitala verktyg, som Officepaketet, kassasystem och sociala medier.
För uppgifterna krävs goda kunskaper i svenska och engelska samt förmåga att hantera teknisk utrustning i konferensmiljö.

Anställningen:

Anställningen startar i augusti och är en timanställning om ca 10 timmar/vecka i genomsnitt. Arbetstiderna är varannan helg, kl. 10.45–15.15 samt onsdagar kl. 11.30–14.30 och fredagar, kl. 13–16.

Övrigt:

Arbetsuppgifterna innebär att du står och går längre stunder. Tunga lyft förekommer. Vi har tagit ställning till rekryteringskanaler och önskar ej bli kontaktade av annonsförsäljare.

Frågor:

Vid frågor, är du välkommen att kontakta enhetschef för verksamhetsstöd, Marie Källvant; tel. 036-30 18 67

Ansökan:

Låter detta intressant? Varmt välkommen med din ansökan till oss senast den 27 maj. Ansökan skickas med e-post till: registrator@jkpglm.se. Personligt brev och meritförteckning bifogas i ansökan. Som referens anges ”ansökan museivärd”

i Information


Kontaktuppgifter
Porträtt av Marie Källvant
Marie Källvant

Enhetschef